Andijk

Het besluit om er even uit te gaan kwam plotseling bij ons op, waarom nog langer wachten? Het mag weer, we hebben de Covind-19 vaccins in het lijf gespoten gekregen en houden ons aan de welbekende regels. Dus gaan met die banaan!

Het viel niet mee om op korte termijn in de nadagen van de zomervakantie een plek te bemachtigen op een leuke camping die vooral geen afgebakende kampeerplekken heeft en waar je hutje mutje op elkaar staat.

Na een tijdje rondhoppen op internet zag ik iets wat me aansprak. Camping Dijk en Meer in Andijk, gelegen in het mooie Noord-Holland ( we wilden naar N-Holland)
Het aanbod sprak ons echt aan maar ja, ze vertellen het natuurlijk op een zo aantrekkelijk mogelijke manier om het aan de man/vrouw/hen te brengen dus opnieuw een korte zoektocht, dit keer zocht ik een beoordeling en dat bracht me bij onderstaande recensie ( kort stukje uit overgenomen)



Citaat en foto uit kampeermeneer.nl
Camping Dijk en Meer: sfeervol leven en laten leven.
Een sfeervolle camping op een onverwachte plek. De receptie zit in een oude Weense tram,
de kikkers trakteren jevoor het slapen gaan na het kampvuur op een concert en de sfeer is er één die het bijzondere midden houdt tussen een festival, rust en leven en laten leven.
Dat alles- zoals de naam al doet vermoeden- gelegen tussen de buitendijken en binnendijk rondom het Ijsselmeer bij Andijk.

Yes, dit wordt ‘m. Leuk, zin in! Er was nog een optie voor het huren van een tiny house in de laatste week van augustus. Prima! De dagen zijn inmiddels alweer korter, de avonden killer ( overdag ook deze zomer) het is nog steeds zomer, maar niet lang meer…..

En zo vertrokken we vorige week donderdag voor een weekje weg.

Afsluitdijk



Om 12u gearriveerd. Om 14u konden we terecht. Alle tijd om het grote vakantiepark te verkennen. Want de fijne, gezellige en kindvriendelijke camping Dijk en Meer is gelegen op het vakantiepark Grootslag met gebruik van alle aangeboden faciliteiten die het vakantiepark te bieden heeft. Hier gevestigd is ook Villavakantiepark IJsselhof, hier staan luxe bungalows en chalets. Op Grootslag is een overdekt zwembad, supermarkt, restaurant, pannenkoekenhuis en pizza’s, alles voor iedereen toegankelijk. Het afhalen van eten kan ook. Leuk voor de kinderen is natuurlijk het pony rijden en de speeltuin. Voor elk wat wils.
Alles is beloopbaar. ’s Avonds nog even een rondje lopen kan hier heel goed, je doet er al gauw een uurtje over. Het mooie is dat je op de camping zelf niks merkt van de grootheid ervan. Zoiets als living apart together.


Jammer dat er geen wifi op Dijk en Meer is, aan de andere kant ook wel weer fijn want het internetten blijft wat ons betreft dan uiterst beperkt en dat biedt voordelen.
Al rond wandelend besefte ik het bed laken vergeten te zijn met inpakken, dus terug naar de auto.
Medemblik ligt 9 km verderop, lopend kan dus ook maar toch In de auto gestapt een Zeeman opgezocht en een groot laken voor 8,95 gekocht…hahaha. 

effe snel een laken kopen bij Zeeman

En toen was het 14u. De tram was open. Ingecheckt en kijken waar we de komende week zullen verblijven. 
Even terug scrollen voor de tram foto, zo leuk dit!
Geen wc en douche in ons huisje maar verder alles aanwezig, grote brede lades onder de ingebouwde bedden -bedstede idee, bovenin 2 pers. beneden 2 pers-
kan een gezin van 4 in maar met slecht weer is dat toch wel wat krapjes lijkt me.
In de lades liggen volop gezelschapspelletjes, op de planken boeken en veel Suske en Wiske. Ook hier weer: voor elk wat wils.
Op de achter veranda staat een grote rieten speelgoedmand vol speelgoed voor de allerkleinsten.
Ik heb er niet bij nagedacht om hier een paar foto’s van te maken, was wel leuk geweest.


Het sanitair gebouw lag niet ver van onze plek vandaan, altijd handig. Hier wordt ’s morgens en ’s middags schoongemaakt door een bedrijfje van buitenaf. Je hoefde nooit in een wachtrij te staan met een rolletje papier. Papier aanwezig in het gebouw. Niks mis mee. Een aparte baby cabine en schone douches .


Toen we dus die donderdag aankwamen was het rustig, het veld waarop ons huisje staat was leeg, het hele veld voor ons zelf. Denk nou niet dat we de enige gasten waren hè, de andere velden rondom ons waren ook gezinnetjes die regelmatig langs het pad liepen.

Vrijdag gingen we vroeg in de middag Andijk verkennen, rustig dorp in de gemeente Medemblik regio West-Friesland prov. Noord-Holland. Het ligt aan het IJsselmeer.
We kwamen weinig mensen tegen, echt heel rustig. Aan het einde van de 5 km lange weg rechte weg kwamen we uit bij een klein overdekt winkelcentrum, linksom de weg is er nog een warme bakker en dat is het wel. De bewoners van Andijk halen hun boodschappen veelal in Medemblik of Bovenkarspel vertelde de postbode ons. Ook nog een fijne dijkwandeling gemaakt.
Op de terugweg liepen we onderaan de dijk terug, mooi wonen hier, mooie huizen ook!
Junkfood van de camping cafetaria meegenomen om nog even lekker op de veranda voor het huisje op te eten. Maar het was daar niet meer zo rustig…..

Op de camping was het een drukte van jewelste, veel, héél veel jonge kinderen en zelfs baby’s gedragen door de ouders in draagzakken voor de buik of op de rug. ‘Ons’rustige veldje was niet meer zo rustig. Oranje en paarse kampeerbusjes, tenten en de grote verhuur kampeer loods was nu ook bewoond.
Het was gezellig druk, tot ’s avonds laat. Alle kinderen mochten lang op blijven, het kindergeluk duurde tot zondagmiddag. Zaterdag stond het buitenmuseum in Enkhuizen op onze planning dus wij ontliepen de kinder/ouderpret. Dijk en Meer staat bekend om het kind vriendelijke aspect wat ze hoog in de vaandel dragen maar dit hadden we niet verwacht, het leek op een kindercamping waarbij ouders ook toegestaan waren hahaha! Leuk hoor!



We kwamen er achter dat dit wel een uitzondering was, dit weekend was een speel weekend voor kinderen en hun ouders, georganiseerd door een tijdschrift wat verder buiten de camping staat maar ze hadden voor dat weekend wel heul veul boekingen!
!
Het weer gaf zondag niet mee dus de meeste ouders en kinderen vertrokken aan het eind van de morgen weer richting huis. De rust was terug gekeerd. Het veldje was weer van ons..de konijntjes lieten zich weer vlak voor ons zicht zien evenals de kwetterende vogels.
Het waren mooie dagen om te beginnen.
Zoals ik al schreef zijn we zaterdag naar Enkhuizen geweest, blog en foto’s de volgende keer.



Klik voor vergroting








Categorieën:

11 Comments

  1. ha die Sonja
    ja de omgeving ken ik uit m’n jeugd , dus het is er wel wat veranderd , maar langs de Ijsselmeer dijk nog niet veel
    jullie hadden er een fijne tijd , zelfs zonder wifi hihi
    ik was vorige week redelijk in de buurt , ook aan dezelfde dijk , in Durgerdam , verder kon je daar nu niet ivm versterking van die dijk
    en nu de kinderen weer naar school denk ik , ach het is zo weer 1 of andere vakantie
    rustige avond groet

    Geliked door 1 persoon

    1. Ha Karel, jij bent ook al overal geweest 😁. Ja, mooie rustige omgeving, water en mooie boten/schepen en gezellige havens word ik blij van!
      In de buurt van Enkhuizen, Medemblik, Volendam en op de terugweg afgeslagen bij Hindeloopen. De verslagen en foto’s hiervan komen nog. Groetjes, fijn weekend!

      Zonder wifi is af en toe lastig maar voor een weekje is het goed even af te kicken 😁 De bundel alleen gebruiken als het echt nodig is. Weinig nieuws gelezen en gehoord, we waren verstoken van alles. 🥸🥴 Nu weer volop aan het inhalen 😁

      Geliked door 1 persoon

      1. mogge Sonja
        ja ik heb aardig wat van ons mooie landje gezien
        geen internet zou voor mij ook afkicken zijn hihi
        fijn weekend groet

        Geliked door 1 persoon

  2. Groot gelijk als het kan erop uit trekken…en wat je schrijft klinkt als een heerlijke week weg.
    Toch fijn dat er overal alles te koop is als je wat vergeet.
    Groetjes en fijn weekend

    Geliked door 1 persoon

    1. De behoefte aan lange vakanties is er niet, thuis is ook fijn, alles bij de hand. Na 2 jaar iet weg te zijn geweest waren we er wel even aan toe. Was fijn! Groetjes, fijn weekend!

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.