Moedertje Natuur…

….Is blij, want het regent pijpenstelen en het gaat maar door en door, bijna onophoudelijk vallen er dikke regen druppen naar beneden, de natuur komt opnieuw tot leven, alles bloeit en groeit dat een lieve lust is, de bloemetjes …ze dansen 😊 dit is wat ze willen, water zodat ze open barsten in al hun prachtige glorie, de natuur krijgt haar glans terug .

De wandeling door het park probeer ik tussen de buien door te doen maar de droge periodes redden het niet van de regenbuien die vandaag extra lang duren en het zijn geen kleine of lichte buitjes hè, nee nee, keihard slaat de regen toe, opnieuw kom ik Z-nat thuis ondanks mijn lange regenjas en dichte schoenen, tegen zo’n regenval is niks bestand. Dat wordt weer omkleden.


Ach, mij hoor je niet klagen hoor….maar uh….mag t misschien effe een uurtje ofzo droog zijn? Ook al zou het alleen zijn voor de vele kampeerders die er voor gekozen hebben hun tent in ons eigen kikkerlandje op te zetten want het is hier inmiddels toch ook steeds tropisch heet…toch?…dachten we….

Alles was kurkdroog, als het hard waait is het net alsof de herfst een vervroegde intrede heeft gemaakt, dorre droge bladeren liggen op de straat, in het park en overal waar veel bomen staan. Herfst, herfst wat heb je te koop..

De boeren , zullen ze nu blij zijn? Een regenval van nu al dagen en misschien zelfs weken als je de weersverwachting kan vertrouwen…zijn ze nu in een jubelstemming of mag het nu wel een ietsje minder regenen? Met de boeren weet je ’t nooit.


Niets zo veranderlijk als het weer, ’t ken vriezen en ’t ken dooien. (pelleboer)!

De bovenste drie foto’s heb ik afgelopen zaterdag gemaakt in de binnenstad, we zaten effe op het bankje langs de, nu, rustige grachten. Groningen studentenstad is een stuk rustiger nu de op kamers wonende studenten vakantie vieren buiten de stad. We zijn even weer onder ons :-) Straks begint de kei week weer, nieuwe studenten die zich verliezen in de talloze kennismaking evenementen en overgeleverd worden aan die afgrijselijke soms gevaarlijk ontgroening rituelen, ze nemen de stad over op hun zoektocht door de stad. Groningen is dan weer een bruisende stad.

Rijks Universiteit Groningen Broerstraat. Over een aantal weken ziet het er weer zo uit .📖🎼

Categorieën: Tags:

24 Comments

  1. mooie stad Groningen , heb er met plezier door gewandeld
    maar nu met de pijpenstelen regen bedank ik ff , ook een rondje op de hei of zoals jij in het park is nu niet aan de orde :)
    we kunnen alleen maar afwachten , lijkt de komende dagen iets langere opklaringen te geven , lijkt dus

    rustige avond groet

    Geliked door 1 persoon

  2. Groningen is mij wel bekend hoor, in vroeger jaren gingen wij er vanuit Leeuwarden vaak “stappen”.
    Nee, het weer is momenteel niet om over naar huis te schrijven, wij moeten het er maar mee doen he?

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik weet dat je in je jongere jaren hier de binnenstad onveilig hebt gemaakt, de kranten staan er nog vol van 😁 #nietheus

      Like

  3. Het andere uiterste ver weg voor ons…we houden het wel bij brabant dit jaar.
    Geen vakantie voor ons maar korte wandelingen in het dorp…ook leuk hoor.
    Dochter deed vrijetijdskunde in Breda en er was nog een plaats meer waar die richting gegeven werd en dat was volgens mij bij jullie in Groningen.
    Ze woont nu nog in Breda maar had net zo goed Groningen kunnen zijn. Pffttt

    Like

    1. Oeps…vrijetijdskunde dat lijkt me nou een leuke job!😄 Je ziet haar weinig ? Volgend jaar gaan jullie ook weer op vakantie hopelijk, dan ben je weer een jaar verder. Gaat de goeie kant op toch?

      Geliked door 1 persoon

      1. Haha weinig…nee hoor ze woont op een uurtje rijden dat is nog te doen. En met 8 kleinkinderen zien we ze regelmatig, maar allemaal samen is wel het leukst ;)

        Ha dat was de reactie van vele die de opleiding niet kenden.

        Geliked door 1 persoon

        1. Huis vol gezellige herrie …pffff 8 kleinkinderen…😱 nee hoor, geintje, jullie genieten er vast en zeker van, en de kids van hun opa en oma 😘

          Geliked door 1 persoon

  4. Die niet-Hollandse tropische hitte is nu vervangen door echt wisselvallig Hollands zomerweer. Wel iets te fris, maar af en toe een stevige bui en wat zon, zo hoort het te zijn. We raken te verslingerd aan de zon, hahaha….
    Maar Groningen is een leuke stad, levendig. En net als bij jullie is het nu bij ons in Leiden ook heel rustig, studentenvrij. Maar over vier weken begint het gedonder weer met El Cid, de welkomstweken van de nieuwe lichting studenten. Tegelijk zorgen ze wel voor een echte levende stad.

    Geliked door 1 persoon

        1. Oosterpark is al héél lang geen stadion meer. Ze voetballen nu in de Euroborg stadion, de Jumbo zit er onder.

          Like

Reacties zijn gesloten.